dijous, 22 de desembre de 2011

El canvi de pany per excloure la plataforma de la seva seu és una agressió delictiva greu


Comunicat a les Entitats de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.
La Plataforma ens hem trobat amb el panys canviat de la seu, cedida pel Districte, per una decisió irrevocable del Comitè executiu de la Fundació Maria Aurelia Capmany, segons la seva directora Aída Ruíz. No varem poder dialogar. Aquest fet impedeix desenvolupar els projectes de la Plataforma a la seu. Davant la gravetat d'aquesta agressió delictiva la Plataforma s'ha vist obligada a denunciar el canvi de pany.
La Fundació Maria Aurelia Capmany ha de tornar les claus de la seu de la Plataforma tot seguit.
Benvolgudes,
Volem compartir amb vosaltres la nostra sorpresa i estupor pel fet que ens hem trobat el pany canviat a la seu i no podem entrar.
Tal com varem informar en l’últim plenari i més en concret a la última comissió del dijous dia 15 de desembre, la Fundació Maria Aurèlia Capmany, ens comunicava que ens feien fora de la nostra seu, amb la somera expressió de que necessitaven disposar de l’espai que ocupa la nostra seu al carrer Junta de Comerç, 17.
Com sabeu la seu ocupa un despatx en un pis de l’Ajuntament, com espai cedit a partir d’un acord amb el Districte de fa sis anys; situació compartida amb l’esmentada Fundació. Us hem de dir que en aquest temps sempre hi ha hagut una bona entesa i mai cap problema entre la Fundació i la Plataforma fins aquesta mesura d’exclusió.
Des del dia 2 de desembre que varem rebre la carta on confirmaven la seva decisió de fent-se fora, varem parlar amb la directora Aida Ruíz per intentar arribar a algun acord. No va ser possible el diàleg i només va dir que era una decisió irrevocable del Comitè Executiu de la Fundació.
El dia 14 varem enviar una carta demanant que es re considerés el tema i recordant que teníem un acord amb l’Ajuntament pel qual ens cedien l’espai.
El mateix 14 ens va arribar un burofax en el qual ens posaven data de sortida de la seu per el dia 27 de desembre.
A partir d’aquí els fets s’han desencadenat en forma d’agressió delictiva, ja que el dilluns dia 19 de desembre a la tarda, quan anàvem a buscar material per la concentració contra la violència de cada tercer dilluns de mes, ens varem trobar el pany canviat i des de les hores no podem accedir amb les nostres claus a la seu.
Això vol dir que ens impedeixen fer la nostra activitat diària a la seu, amb el que això perjudica per tots als projectes de la plataforma. En plena selecció del Pla d’ocupació, tancament anual econòmic, amb tots els tallers del Trenquem el silenci, etc.
Degut a la gravetat d’aquest fet ens hem vist obligades a denunciar el canvi de pany a fi i efecte de poder continuar amb les tasques compromeses entre totes.
Us adjuntem les cartes i un relat dels fets i us demanem que ens feu arribar el vostre suport en la gestió de continuar tenint una seu per desenvolupar els nostres projectes en aquest desè any de lluita comuna contra la violència masclista.
Barcelona, 21 de desembre de 2011

1 comentari:

  1. Tot el meu suport i solidaritat a les companyes i associacions adherides a la Plataforma Prou Violències i a Helia.
    Qué està passant? El neomasclisme ataca de nou? Sóc un malpensat?
    Estic flipant, això és una agressió gravíssima.
    Ruben.S

    ResponElimina