dimecres, 19 d’octubre del 2011

El setè Fòrum i quart europeu


El Fòrum d'enguany contra les violències de gènere aprofundirà en les metodologies per l'eradicació de la violència de gènere dins la sitaució de la crisi econòmica i de la resposta del moviment #15M, en el que una part importantíssima som les dones.
Com vaig expressar en la concentració d'homenatge a les dones assassinades del tercer dilluns d'aquest mes a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, la violència dels homes contra les dones és estructural, és una violència que forma part de les institucions de la societat partriarcal, de les costums i la cultura de dominació, per tant li hem de plantar cara i eradicar arreu.
Ens cal començar des de la gent més joveneta, amb les nenes i noies, i amb els nens i nois, per seguir amb totes les edats i generacions, a tots els àmbits de la societat, de les entitats, organismes i institucions. És una feina col·lectiva i individual, ciutadana, social i política. Res se n'ha d'escapolir.
Podeu seleccionar els debats, conferències i tallers per a tothom en el Programa, clicant els enllaços de la plataforma.
Durant els dies 17,18 i 19 de novembre, a l'espai Francesca Bonnemaison de Barcelona,  el VII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE serà un espai de participació, reflexió i aprenentatge. Un espai per «trencar el silenci» a través de la participació activa de totes les persones assistents. L’objectiu és generar una reflexió crítica al voltant de diversos espais socialitzadors o expressions culturals, com poden ser el cinema, la premsa o la música que perpetuen les relacions desiguals i la discriminació vers les dones i, alhora, veure què podem fer i quines eines tenim com a dones i homes per a lluitar contra la violència de gènere.
A QUI VA ADREÇAT? Al jovent i adolescents, demostrant-los els avantatges d’una societat més solidària i igualitària entre els dos sexes. A mares, pares i familiars, posant al seu abast informació i mostrant la importància de la prevenció de la violència desde la perspectiva de gènere. A professionals de la salut, de l’educació, de la informació, del món jurídic i de la seguretat. Al teixit associatiu i la ciutadania en general, fent palès que el repte social d’acabar amb la violència és cosa de totes i tots.
VII Fòrum Contra les Violències de Gènere.
IV Fòrum Europeo Contra les Violències de Gènere.
Concurs per l'eradicació de la violència masclista. Participa!
Fes una ullada a les bases del concurs i fes-les arribar a totes aquelles persones que puguin tenir interès.
-    El termini per presentació d’obres finalitza el 24 d’octubre.
-    L’acte de lliurament de premis serà divendres 18 de novembre a les 12,30h a l’Espai Francesca Bonnemaison (c/ St. Pere Més Baix, 7 Barcelona)
-    Correu electrònic per enviar les obres: concursos@violenciadegenere.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada