dimecres, 16 de novembre del 2011

El paper de les dones en la construcció de la Pau


Vera Baboum, de Betlem (centre), Salam Almaslamani, presidenta de la Comunitat palestina de Catalunya (dreta), Maria Vilà, presidenta de Pau Sempre (esquerra). Foto: Àngels Tomàs. Juliol 2011.
IV Fòrum europeu contra les violències de gènere
Dijous 17 de novembre
15.30 - 18 h Taula rodona
El paper de les dones en la construcció de la pau
Amb la participació de ponents de Palestina, Afganistan, Mali
i Sàhara.

Aquest estiu la Delegació de Dones AMAL "Esperança", vam ser a Palestina, durant una setmana llarga, per avançar en la col·laboració amb els centres d'atenció a dones que pateixen violència a Betlem i Nablus. Durant la nostra estada ens vam entrevistar amb diverses organitzacions de dones i teixit associatiu que treballa la perspectiva de gènere mentre com a poble lluiten contra l'opressor Estat sionista d'Israel.
Una de les dones que vam conèixer i que més va frapar al grup va ser la Vera Baboum. Ella és professora a la Universitat de Betlem del màster de gènere que s'hi imparteix i directora d'una escola de primària i secundària amb un nou sistema educatiu mixte. És especialista en gènere a Palestina i membre de la Xarxa de Dones Àrabs també especialitzades en gènere.
Vam tenir la oportunitat d'escoltar-la i compartir una estona amb ella, durant la qual ens va fer una ponència sobre la visió de la dona palestina i la lluita per la llibertat basant-se en la seva experiència i en el folklore típic palestí. Va ser un luxe poder compartir aquella tarda amb ella i demà tenim la oportunitat de tenir-la aquí a Barcelona al IV Fòrum Contra les Violències de Gènere que aquests dies té lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison (c/ de Sant Pere Més Baix, 7, L1 i L4 de metro). Maria Vilà

Per més informació sobre el Fòrum Contra les Violències de Gènere clica aquí.
Ens veiem al Fòrum!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada