dissabte, 26 de novembre del 2011

Concert del Cor Carlit pel "Trenquem el silenci a les escoles"


El Cor Carlit a l'Església del Pí.
El Cor Carlit va oferir ahir dissabte a la nit un concert de Gospel a l'Església del Pi de Barcelona. Era 25 de Novembre, Dia de la No violència contra les dones. El Concert va ser com gala benèfica pel projecte "Trenquem el silenci a les escoles" de la Plataforma unitària contra les violències de gènere. Les veus van crear un espai màgic, espiritual, en el que varem poder sentir que les dones, junt amb els homes, sostindrem aquesta lluita per la igualtat i la guanyarem.
Aquestes són les paraules que vaig dirigir a tota la gent que va participar al concert.
Bona nit amigues i amics,
Des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere volem canviar aquesta societat! Volem una societat lliure de violència vers les dones!
Trenquem el silenci!
Cada any més de 70 dones són assassinades per les seves parelles o ex parelles a causa de la violència masclista!
Si qualsevol grup d’aquesta magnitud fos assassinada per qualsevol altre causa, els carrers s’omplirien de protesta, la plaça Sant Jaume plena, però per les 70 dones i per les 2.000.000 de dones maltractades sortim unes quantes dones a les places del poble a reclamar justícia.
Perquè? Per què tenim un model social en que el domini del home sobre la dona és normal.
Però amigues i amics, No és normal que a una dona li toquin el cul al metro. No és normal que per la mateixa feina les dones cobrin menys. No és normal que els jutges pensin que la violència de gènere ha passat de moda i les dones exagerem les nostres penes. No es normal que s’insulti i es menyspreí a una dona pel fet de ser dona. No és normal que no estem en els llocs de decisió d’aquesta societat.
Quan tot això i més deixi de ser normal per tothom, quan a més de les lleis i mesures que s’aproven a les institucions les persones que les han d’aplicar hagin canviat el seu model patriarcal per un model solidari i igualitari pel dret de les dones... Aleshores haurem trencat les bases d’aquesta violència que a voltes ens sembla impossible, però que la realitat ens la porta cada dia.
El projecte “Trenquem el silenci” als centres educatius vol contribuir a aquest canvi. Que pares i mares, professorat, noies i nois canviïn la manera de relacionar-se, d’estimar-se, que comencin a veure el món amb ulls de dona.
Per contribuir a aquest canvi us agraïm des de la Plataforma el vostre granet de sorra participant en aquest concert solidari.
Gràcies al Cor Carlit per Trencar el silenci aquesta nit!
Gràcies a la parròquia del Pi per cedint-se aquest espai emblemàtic!
Gràcies a vosaltres, a totes les dones i homes implicades, serà possible l’eradicació de la violència masclista al segle XXI!
PROU AGRESSIONS CONTRA LES DONES!
TRENQUEM EL SILENCI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada