divendres, 18 de novembre del 2011

Segon dia de Fòrum amb les set-centes cinquanta adolescents i joves als tallers del matí


Laia Rosich, Montserrat Vilà, Montserrat Comas.
Les joves i joves dels Instituts són un espai clau de la difusió, compromís i empoderament per tractar la superació dels mites i hàbits sexistes i de predomini masculí, tant entre les noies com entre les nois. Des d'aquí felicito a totes les noies inscrites, i els nois, inscrites. La participació adolescent i jove és un gran compromís i llavor que porten a termes professores i professors des dels Institut. Aquest treball es formar pel futur en igualtat.

17, 18 i 19 de novembre el VII FÒRUM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE.
Espai Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere més baix, 7, BCN).
Un espai de participació, reflexió i aprenentatge. Un espai per «trencar el silenci» a través de la participació activa de totes les persones assistents.

Divendres 18 de novembre. 
- Activitats per a joves i per a adolescents de 10 a 12 h
- Activitats simultànies de 17 a 19 h

Exercici teatral. Històries de llibertat.
Utilització del teatre com a recurs terapèutic i d’empoderament, amb l’acompanyament d’un cantant de hip hop que ha creat els temes a partir de les històries de vida de les dones del grup.
Dones de diferents edats usuàries del centre d’atenció a la dona del programa d’igualtat dona-home de l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l’oficina de nova ciutadania i convivència.

Xerrada.
Violència de gènere en dones immigrades, realitat que creua fronteres. Organitzacions associatives de dones immigrades, com a generadores de prevenció i atenció directa contra la violència de gènere.
Projecte Mujeres Pa'lante

Teatre participatiu. La discapacitat, discrimina o sedueix?
El fet de ser diferent, pot ser un motiu de seducció i atracció. Volem posar de manifest tota la violència que reben les dones amb discapacitat, només pel fet de ser-ho. Per això, volem desfer amb el gaudir i la rialla els estereotips que hi ha sobre les dones amb discapacitat.
Associació de Dones No Estàndards

Presentació del llibre "Intervención grupar y violencia sexista. Experiencia,
investigación y evaluación". Escrit per professionals veteranes en la lluita contra la violència masclista, mostra un ampli ventall d’experiències de grups comunitaris, de prevenció i atenció.  N’explicarem algunes. I també la seva relació amb els grups associatius.
Neus Roca, Júlia Masip (ed.) i altres autores i autors del llibre. Grup de recerca-acció GGS “Gènere, grups i societat” de la UB.

Xerrada
Què és l’assetjament sexual?
L’assetjament sexual és una de les formes més amagada i subtil de violència vers les
dones. Parlarem en profunditat sobre què és, com es pot detectar i què podem fer per
afrontar-la.
Sakura-Onna

- 19 - 21 h Taula rodona. 
Alternatives reals: transformacions des de la masculinitat.
En aquesta taula es presentaran una sèrie d'actuacions que diferents homes estan articulant amb èxit des de la masculinitat. Aquestes alternatives estan permetent promoure altres models de masculinitats, allunyats de l'hegemònic, que contribueixen a prevenir i eradicar la violència de gènere. Coordina: Homes en Diàleg.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada